Deze 8-daagse reis brengt ons via mooie bochtenrijke trajecten naar de noord-Italiaanse en Oostenrijkse bergen en we kunnen daar ons hart ophalen aan de pracht van de omgeving en het rijplezier over de vele passen die we zullen bedwingen. De start zal op zaterdagochtend 25 juni zijn en op zaterdagavond 2 juli zijn we weer thuis.

Dag 1 – ca. 410 km. We verzamelen zaterdagochtend bij Van der Valk Heerlen met een kop koffie. Hiervandaan rijden we om te beginnen een flink stuk snelweg naar het oosten (A4 en A3) en gaan bij Limburg an der Lahn secundair rijden om bij Würzburg deze dag te eindigen in een comfortabel hotel dichtbij de rivier de Main.

Dag 2 – ca. 310 km. Na een verkwikkende nacht en een stevig ontbijt vertrekken we verder zuidwaarts en deze dag zullen we een groot gedeelte van de ‘Romantische Strasse’ rijden met onderweg mooie historische dorpskernen en langs wijngaarden. We eindigen deze dag in de plaats Raisting bij de Ammersee in Beieren.

Dag 3 – ca. 275 km. Vandaag rijden we via prachtige bochtige wegen nog verder naar het zuiden en via Innsbrück rijden we de oude Brennerpas. Zo komen we in Italië en gaan in Vipiteno kiezen voor de Penserjoch. Vandaar rijden we het Sarntal in en eindigen in ons hotel bij Renon; hier verblijven wij 3 nachten, dus komende 2 dagen zonder veel bagage rijden!

Dag 4 – ca. 265 km. Dit wordt een echte Dolomietendag; deze dag gaan we een aantal hele aparte passen rijden. We beginnen met de Passo Lavazze, vervolgens de (bij velen onbekend!) Passo Manghèn. Daarna nog de Passo Rolle en de Passo Carezza. Uiteraard zullen we – net als op de andere dagen – onderweg genieten van de Italiaanse koffie/espresso/capucino en natuurlijk de lunch!

Dag 5 – ca. 290 km. Dit wordt een heftige, maar beslist een
topdag waarbij we ook een 4-tal pasjes en passen zullen rijden. Op het dagprogramma staan de Passo Mendola, de Passo Tonale, de Passo Gavia en natuurlijk de koning van de Alpenpassen; de Passo della Stelvio! Met name de weg naar boven van de Passo Gavia is op sommige plekken erg smal en bij tegenliggers nogal spannend…

Dag 6 – ca. 295 km. Na het ontbijt pakken we onze bagage weer op de motoren en rijden dan via Merano naar de Timmelsjoch, waar we even van spectaculaire uitzichten kunnen genieten. Vervolgens rijden we de Fernpas en dan via Garmisch-Partenkirchen naar ons hotel in Raisting.

Dag 7 – ca. 310 km. Vandaag rijden we weer verder noordwaarts en rijden weer mooie bochtenrijke routes door het prachtige landschap, onder andere door Donauwörth. We eindigen deze dag weer ten noorden van Würzburg, waar we onze laatste overnachting van deze reis zullen hebben.

Dag 8 – ca. 440 km. Na het ontbijt gaan we vandaag beginnen met een flink traject over secundaire wegen. De laatste 200 km zullen we echter kiezen voor de snelweg; dit om niet al te laat thuis te komen. We komen in principe via de A61 bij Venlo Nederland weer binnen.

Kosten: de kosten bedragen € 795,- per persoon, uitgaande van gebruik van een 2-persoonskamer. Toeslag voor gebruik van een 1-persoonskamer bedraagt € 140,-. Verzorging in de hotels is half-pension.

Word ook lid van onze Atam Bikers Familie!